Episode XIII

Landet på den anden Side

- et live-rollespil univers

Episode XIII, Dronningen kommer


De to bergtusser kommer til kroen, hvor en handelsmand har slået sig ned. Han sælger uforarbejdede trækopper af det fineste birketræ. Mens heltene sidder og sliber på deres kopper, falder de i snak om riddere og handelsmanden oplyser, at han netop er kommet forbi en død ridder og har samlet et dokument på, som han ikke selv kan tyde. Heldigvis er de to bergtusser skarpe til skriftsprog og med lidt hjælp fra Gudrun går de i gang med at tyde den kodede besked.


Et højt råb rykker dem ud af deres koncentration: "Hil Dronning Isabel". Det er Ridder Ragnar der kommer med dronningen og der bliver knæet og hilst ærbødigt.


Ridder Ragnar og dronningen Isabel bliver meget interesserede i at høre, hvad der står i det hemmelig brev og ridder Ragnar mener, det måske er noget meget vigtigt siden en døende ridder har givet sig tid til at skrive en kodet meddelelse. Til sidst er oversættelsen færdig og der står:

"Hårdt såret. Bange for det falder i gale hænder. Gemt det 20 skridt fra korsvejen i et hult træ. Ridder Robin".


Ridder Robin er ifølge sagnet en af de fem riddere, som betroet et af de fem regalier. Legenden fortæller at der i fordums tid var fem regalier, der tilsammen kan gøre en ridder uovervindelig. I fredstider blev de opbevaret af 5 betroede riddere for ikke at falde i forkerte hænder på en gang. Men der er ingen, der har set noget til hverken riddere eller regalier de sidste 100 år og det er måske blot en skrøne.


Heltene skynder sig ud til korsvejen og skridter 20 skridt af, hvorefter de begynder at lede i en bue rundt i skoven efter et hult træ. Det går ikke så godt, og pludselig får de en ide. Det er selvfølgelig ridder skridt og ikke små bergtusse skridt. Ridder Ragnar hjælper med udmålingen og snart finder de et hult træ og i dette ligger et gammelt sværd. Det er ganske vist et meget fint svær og helt bestemt et af de 5 regalier.


Dronning Isabel bliver meget glad for at sværdet er dukket frem igen, selvom det selvfølgelig er trist at den tapre Ridder Robin er død.


Den handelsrejsende er meget begejstret og synes det hele skal fejres med en skål - af de nye birkekopper naturligvis. Heltene bliver lykønsket og der holdes også lidt tavshed for at ære den afdøde Ridder Robin. Pludselig bliver dronningen svimmel og må sætte sig ned og derefter støttes af Ridder Ragnar. Gudrun får travlt med at undersøge, hvad der kan være galt, men først da en af de to bergtusser kaster en trylleformular som neutraliserer gift, får dronningen det bedre. Da det således peger på at dronningen er blevet forgiftet, undersøger den anden bergtusse straks dronningens glas. og ganske rigtigt, der er gift i bægeret.


Den handelsrejsende er ingen steder at finde, og de to bergtusser lægger hurtigt en plan for hvordan de skal fange ham. Med list sniger de sig ind på ham, forvandler sig til sten og da han er gået forbi dem, binder de ham til jorden med endnu en trylleformular. Dronningen bliver tilkaldt og den hårde dom afsagt. Handelsmanden bliver landsforvist og må aldrig mere vise sig i Landet på den anden Side.


Dronning Isabel er så lettet over den store hjælp, at hun straks slår de to bergtusser til riddere og giver dem ret til at bære et våbenskjold efter eget valg.
Landet på den anden side er skabt af Christoffer von Sehested