Episode XIV

Landet på den anden Side

- et live-rollespil univers

Episode XIV, Skildpadden og Trolden


Ragnar er blevet kaldt til slottet for at hjælpe dronningen og han har derfor sendt bud efter heltene, så de kan passe på udposten, mens han er væk. Han når lige netop at byde dem alle velkommen, før han drager afsted mod hovedstaden.


Heltene starter ud med et besøg på kroen og derefter et besøg hos Gudrun. De præsenterer sig og forsikrer kroværten og Gudrun om, at der intet er at frygte, så længe de er i nærheden. Gudrun er dog bekymret fordi hun har set nogle mærkelige dyrespor inde i skoven.


Inden længe dukker der en skummelt-udseende mand op, som står og skuler en del til alle mens han holder skødesløst men fast om som langbue. Da heltene vender deres opmærksomhed mod ham, bryder han ud i et stort smil og præsenterer sig som Sigurd; en vandringsmand, som søger oplysninger om vejen forude. Sigurd er meget interesseret i, hvad det er for dyrespor, som heltene skal udforske.


Heltene mener, der er ro nok til at de kan udforske sporene og begiver sig derfor afsted

for at se nærmere på forholdende – det kunne jo være en fare for udposten.

Efter nogen tids søgen, hører de høj klagen fra skoven og støder på et skildpadde-par, som er meget ulykkelige. Deres æg er blevet stjålet af nogle trolde, og nu er Skildpaddernes slægt truet. De klager sig meget over dette og deres langsomme bevægelser, som gør, at de ikke selv kan få fat på deres æg. Heltene tilbyder straks at hjælpe skildpadderne og advarer samtidig skildpadderne mod den skumle fyr, de har set i kroen. De går videre i skoven, for at finde troldende og forbereder sig på et voldsomt møde.


De bliver temmelig overraskede, da de finder to ulykkelige trolde, som mangler deres haler. De er ikke spor farlige, men nærmere ynkelige og virker lidt dumme. De klager over deres manglende haler og forklarer at de har funder magiske æg, som kan hjælpe dem med at få halerne tilbage. Heltene vil gerne have æggene, som de tror stammer fra skildpadderne, og finder derfor nogle grene i skoven, som de overbeviser troldende om, er rigtige haler. Den ene trold bliver så glad og benovet over sin nye hale, at den ikke kan tage blikket fra den og går lige ind i et træ. Den klager og jamrer sig over ondt i både pande og ryg, mens den anden trold bliver sur og spørger, hvad heltene har gjort ved hans kone.


En hurtigt helbredelses-formular får begge trolde glade igen og de giver taknemmeligt heltene både skildpaddeæggene og nogle guldklumper.

Heltene drager tilbage til skildpadderne og giver dem deres æg tilbage (for det var deres æg), hvilket gør skildpadderne så glade, at de giver heltene et ægte guldæg, som deres bedstemor lagde for 120 år siden. Nu kan heltene begive sig til bage til udposten sikre på, at der ikke er nogle fare i umiddelbar nærhed af udposten.


Tilbage på udposten lusker Sigurd stadig omkring og da han hører, hvad heltene har bedrevet, bliver han meget interesseret. Heltene synes han er så mistænkelig, at de tryllebinder ham og undersøger, hvad han har på sig af luskede ting. De finder intet mistænkeligt, og Sigurd tilbyder at de starter forfra og glemmer, hvad der lige er sket. For at besejle dette venskab, vil han gerne give en omgang på kroen. Heltene får udleveret vin af kroværten, mens Sigurd selv drikker af sin egen flaske, mens han ivrigt udbringer en skål for sine nye venner.


Kort efter får to af heltene meget ondt i maven og Nikoline mistænker, at de er blevet forgiftet. Deres smerter forsvinder da også hurtigt, efter hun kaster en modgift-besværgelse på dem. Sigurd får meget travlt med at komme afsted efter dette og heltene følger efter ham, hvorefter han trækker en pil og truer dem med sine spændte bue. Safir er dog modig og angriber straks, og får hurtigt nedkæmpet Sigurd, selvom han trækker en skjult langkniv og stikker Safir en enkelt gang.


Nu er alt atter i orden og heltene fejrer deres sejr på kroen og glæder sig over, at de har holdt udposten sikker, mens Ragnar er væk.

Landet på den anden side er skabt af Christoffer von Sehested